Presentatie nieuw pensbestendig vet op Eurotier 2018

Op de Eurotier 2018 presenteert Volac Wilmar haar nieuwste vetsupplement in de Megalac reeks: Mega-Max. Dit veelzijdig pensbestendig vet is speciaal ontwikkeld voor melkkoeien en andere herkauwers in de lactatieperiode. Mega-Max bevat een specifieke balans van C16:0 en C18:1 vetzuren voor een optimale productiviteit én lichaamsconditie.

Mega-MaxVan 13 tot 16 november vindt u de Volac stand in hal 20, stand A04. Daar zal woensdagmiddag het nieuwe Mega-Max gepresenteerd worden. In een presentatie van Adam Lock, hoogleraar in vet- en vetzuren, worden de technische aspecten van het nieuwe vetsupplement besproken. Daarna staan de specialisten van Volac Wilmar (ook Nederlands sprekend) voor u klaar om u meer te vertellen over de verschillende pensbestendige vetten.

Unieke balans van C16:0 en C18:1 vetzuren

Amerikaans onderzoek stond aan de basis van de ontwikkeling van het nieuwe Mega-Max. Nutritionist Richard Kirkland van Volac Wilmar legt uit: ‘‘Recent onderzoek naar enkelvoudige vetzuren heeft meer inzicht gegeven in het effect van vetzuren op de verdeling van voedingsstoffen - tussen melk en lichaamsvet - bij melkkoeien. Met deze bevindingen heeft Volac Wilmar Mega-Max ontwikkeld. De unieke balans van C16:0 en C18:1 vetzuren laten zien dat het mogelijk is de melkvetproductie te verhogen en tegelijkertijd het verlies van lichaamsconditie aan het begin van de lactatie te beperken.’’

Hoe past Mega-Max in het rantsoen?

Het is belangrijk Mega-Max met andere voeders te mengen als onderdeel van het ruwvoerrantsoen of TMR. Ook kan uw voerleverancier Mega-Max verwerken in het krachtvoer.

Meer weten over het nieuwe pensbestendige vet Mega-Max? Bezoek de Volac stand (hal 20, stand A04) op Eurotier 2018 of vraag ernaar bij uw voerleverancier.