3

Volac Wilmar Feed Ingredients (VWFI) is een joint venture tussen Volac en Wilmar. Volac biedt, de reputatie, een wereldwijd merk en het verkoopnetwerk op het gebied van voeding voor herkauwers en jonge dieren. In combinatie met de producten van Wilmar en haar expertise bij de productie en levering van plantaardige oliën en grondstoffen, leidt dit tot een vruchtbare samenwerking.

Volac Wilmar biedt een volledig assortiment voedervetproducten, geproduceerd uit plantaardige-oliebronnen om te voldoen aan de vraag van de diervoedingssector, waaronder mengvoederproducenten, handelaars in landbouwproducten en boeren.

Gresik — Voldoet aan de wereldwijde vraag naar Megalac®

VWFI  heeft een state-of-the-art productiefaciliteit voor voedervet gebouwd in Gresik, Indonesië. Deze vertegenwoordigt een aanzienlijke investering in het Megalac®-merk en een toenemend vermogen om te voldoen aan de wereldwijde vraag naar het toonaangevende pensbestendige vet.

Gresik vergroot het wereldwijde bereik van VWFI en de locatie ervan in Zuidoost-Azië betekent gemakkelijke toegang tot grondstoffen. Met de voortdurende onzekerheid over Brexit en de potentiële impact ervan op Europese markten biedt Gresik niet alleen continuïteit in de levering van de hoogwaardige producten van VWFI, maar vereenvoudigt bovendien de ontwikkeling en bediening van nieuwe markten voor voedervet.

De constructie van de faciliteit, met een oppervlak van 10.000 vierkante meter, begon in januari 2018 en de eerste partij Megalac® werd op 23 december 2018 geproduceerd. In februari 2019 werden de eerste partijen afgewerkte producten naar klanten in Noord-Amerika en Europa verstuurd.

Het pas gevormde Gresik-team wordt geleid door Tulus Hutagalung en ondersteund door ervaren collega’s uit Pasir Gudang en Liverpool. De operators in de fabriek zijn opgeleid in de Maleisische fabriek van VWFI en er heerst groot vertrouwen dat het team Gresik binnenkort op volledige capaciteit zal kunnen runnen.

Gresik TeamSeping, Okky, Pendi, Bahar, Hendry, Rizal, Bandi, Faisal, Mayda, Tulus, Dicky, Adi, Faiz, Akbar, Wawan, Luqman and Zae.

Wereldwijd bereik

01611-Volac-Wilmar-World-Map-Web-NL-Aug-19Volac Wilmar werkt wereldwijd met productievestigingen, magazijnen en klantenservicecentra op strategische locaties om ons in staat te stellen overal ter wereld producten en verkoopondersteuning te leveren.

Duurzame vetten

Volac en Wilmar streven ernaar de toon te zetten op het gebied van duurzame en ethische herkomst van grondstoffen en wij zijn van mening dat voedervetten een cruciale rol kunnen spelen bij de duurzame en productieve voeding van vee. Als u meer wilt weten over ons duurzaamheidsbeleid en de manier waarop ons assortiment vetsupplementen bijdraagt aan de verbeterde efficiëntie van veeteelt, lees dan onze brochure ‘Duurzaam voedervet'.

Volac Wilmar betrekt grondstoffen op basis van plantaardige olie bij Wilmar, dat in de sector een toonaangevend  beleid Geen ontbossing, geen turf, geen exploitatie voor de productie van palmolie voert. De voortgang bij de implementatie van dit beleid kan via het duurzaamheidsdashboard van Wilmar worden bijgehouden.

Het Wilmar-dashboard is een microsite voor rapportage over de inspanningen van Wilmar met betrekking tot duurzaamheid, in het bijzonder de implementatievoortgang van hun beleid ‘Geen ontbossing, geen turf, geen exploitatie’.

Enkele belangrijke kenmerken van het dashboard zijn onder meer informatie over de certificeringsvoortgang, traceerbaarheid en toeleveringsketen en de procedure in het geval van klachten.

Als u meer te weten wilt komen over het dashboard en u zich wilt registreren voor gratis toegang, bezoek dan de Wilmar-website.

Onze joint venture-partners

Volac Logo

Volac International Ltd

Volac is een in het VK gevestigd familiebedrijf dat zuivelproducten maakt. De producten van Volac zijn gericht op drie hoofdsegmenten: voedingsproducten en voedersystemen voor de landbouwmarkt, wei-ingrediënten en consumentenmerken voor de sport-, gezondheids- en voedingsmarkt en zuivelingrediënten voor de voedingsmiddelen-, dranken- en diervoedingsindustrie.

Wilmar Logo

Wilmar International Ltd

Wilmar is de toonaangevende agribusinessgroep in Azië met het hoofdkantoor in Singapore. Het bedrijf staat genoteerd op het hoofdscherm van de beurs in Singapore. De bedrijfsactiviteiten van Wilmar bestaan onder meer uit de teelt van oliepalmen, het pletten van oliezaden, het raffineren van eetbare olie, het malen en raffineren van suiker. Het bedrijf richt zich verder op speciale vetten, oleochemicaliën, ,  de productie van biodiesel en kunstmest en de verwerking van graan.