Megalac-range profiteert van logistieke voordelen

Schip wilmar vloot detail

Vetten uit de Megalac-range zijn de afgelopen periode concurrerender geprijsd. Dit is te danken aan een serie maatregelen waarmee leverancier Volac-Wilmar kostenstijgingen kon compenseren.

Grondstofprijzen stijgen al een tijdje en dat geldt ook voor pensbestendige vetten. Eén van de oorzaken is een forse stijging van de logistieke kosten; de prijs van containertransport is bijna verzesvoudigd. Door te kiezen voor nauwere samenwerking in de logistiek met het moederbedrijf Wilmar, een wereldspeler in oliën en vetten, lukte het de transportkosten te dempen. Een tweede voordeel werd behaald door een herschikking van de wereldwijde productiecapaciteit. Tezamen geeft dit een kostenreductie die is verrekend in de verrekend in de verkooprijs van de vetten. Dit geldt voor de complete range: Megalac, Mega-Max en Mega-Fat 88. Vooral voor het laatstgenoemde pensbestendige vet is dat nu extra aantrekkelijk. Mega-Fat 88 wordt vanwege het hoge gehalte aan C16:0 vetzuren namelijk veel gebruikt in combinatie met voorjaarsgras.

Kwaliteit boven prijs

Megalac pensbestendige vetten zijn hoogwaardige kwaliteitsproducten. Met het stijgen van de prijzen is nooit concessie gedaan aan de kwaliteit. Megalac staat als decennia voor betrouwbare en bewezen kwaliteit met goede producteigenschappen; niet plakkerig en goed te verwerken. Het is bovendien een pensbestendig vet dat is geproduceerd volgens de hoogste duurzaamheidseisen

Verkoop via dealers

Veehouders die belangstelling hebben in Megalac vetten kunnen daarvoor het beste hun voeradviseur benaderen. In de dealerlijst staat een overzicht van alle leveranciers en hun contactgegevens.

Voor meer informatie kunt u ook contact opnemen met:

Paul Fransen
M: +31 646 207 516
E: paul.fransen@volac.com