Persbericht introductie Mega-Max op EuroTier 2018

Volac Wilmar presenteert nieuw pensbestendig vet tijdens EuroTier: Mega-Max voor optimale balans van productie en conditie  

 Volac Wilmar presenteert op EuroTier 2018 Mega-Max: een nieuw pensbestendig vet in de Megalac reeks. Het is ontwikkeld voor een optimale balans van productiviteit en conditie van de melkkoe. Dit resulteert in een specifieke verhouding van C16:0 en C18:1 vetzuren.

Mega-Max combineert de goede eigenschappen van calciumzout met die van gefractioneerd vet en is daarom bij uitstek geschikt om de gehele lactatieperiode te voeren.  

 Eén product voor het hele lactatierantsoen

In de vroege lactatie draagt Mega-Max bij aan een goede balans tussen melkproductie en lichaamsconditie. De C18:1 vetzuren zorgen ervoor dat een koe aan het begin van de lactatie niet teveel conditie verliest en zo bijdragen aan een betere vruchtbaarheid. In een later stadium van de lactatie zorgt de C16:0 vetzuren voor een toename van melkvet. Mega-Max combineert de goede eigenschappen van calciumzout met de goede eigenschappen van gefractioneerd vet. Zo kunnen veehouders met één pensbestendig vet volstaan voor de gehele lactatieperiode, wat de toepassing van pensbestendige vetten in het rantsoen vereenvoudigt.

 Verdeling tussen melk en lichaamsvet

Het nieuwe pensbestendige vet is ontwikkeld op basis van recent wetenschappelijk onderzoek naar het voeren van vetten bij melkkoeien. Nutritionist Richard Kirkland van Volac Wilmar legt uit: ‘‘Dit onderzoek heeft nieuwe inzichten gegeven in het effect van enkelvoudige vetzuren op de verdeling van voedingsstoffen tussen melk en lichaamsvet bij melkkoeien. Bij de juiste balans van C16:0 en C18:1 vetzuren is het mogelijk de melkvetproductie te verhogen en tegelijkertijd het verlies van lichaamsconditie aan het begin van de lactatie te beperken. Met deze kennis heeft Volac Wilmar Mega-Max ontwikkeld.’’

 In ruwvoer of krachtvoer

Veehouders kunnen Mega-Max zelf toevoegen aan het rantsoen door het te mengen met andere voeders als onderdeel van het ruwvoerrantsoen of TMR. Het pensbestendige vet kan ook via het krachtvoer worden verstrekt. Mengvoerbedrijven kunnen met Mega-Max de concentratie C16:0 in het krachtvoer verhogen zonder de korrelkwaliteit in gevaar te brengen. Mega-Max is neutraal van geur.

 Internationale lancering

De internationale introductie van Mega-Max vindt plaats tijdens EuroTier. Op woensdag 14 november om 13.30 uur vindt de officiële lancering plaats met onder andere een korte  technische presentatie van door nutritionist Kirkland. Dit vindt plaats in de Volac stand: hal 20, stand A04. Tijdens EuroTier zijn lokale specialisten aanwezig om de mogelijkheden van verschillende pensbestendige vetten toe te lichten.

Meer over Mega-Max

Persbericht downloaden in PDF